På fredag den 1. december skydes dette års verdensmesterskab i kvindehåndbold i gang. Igen i år har de danske kvinder formået at kvalificere sig til slutrunden, efter en flot fjerde plads ved europamesterskabet. Nu står de klar til at tage imod endnu mere modstand, men hvordan står det egentligt til for landsholdet?

Af Morten Kristensen.

 

I forhold til sidste års mesterskab er der byttet ud på flere pladser. Bl.a. er Anne Mette Hansen ude med skade, hvilket Stine Bodholdt også er. Til gengæld så er Line Jørgensen tilbage og hun må hungre efter succes efter at have været skadet meget længe. Der er hele 5 udskiftninger i forhold til EM i 2016, hvilket kan skabe lidt uro omkring holdet. Står vi stærkere eller svagere end sidste slutrunde? I målet har vi bundsolide Sandra Toft, som lige er kommet hjem til den danske liga efter et længere ophold i Norge. Hun virker skarp, klar og målrettet. Hendes makker hedder Althea Reinhardt. Hun er 21 år gammel, har 15 landskampe på cv’et og så stod hun med den højeste redningsprocent på straffekast af alle målmænd ved sidste EM. Målmands positionen er stærkt dækket ind, de ser skarpe og kampklar ud. Venstrefløj er mere usikker, da begge udtaget venstrefløje har lidt små skavanker, men efter de sidste to træningskampe, har vi ingen grund til at være bekymret. Vi kan dog ikke være lige så ubekymret når vi kigger på højrefløjen. Trine Østergaard er eneste udtaget højrefløj og ja hun er god, men hvis Danmark går hele vejen til finalen så har hun spillet 540 minutters håndbold. Problemet er at kvaliteten på den danske højrefløj helt generelt ligger en smule under gennemsnit. Derfor har landstræner Klavs Bruun Jørgensen kun udtaget en højrefløj, som med sikkerhed nok skal præstere, men kan hun holde dampen oppe?

Klavs Bruun Jørgensen har til gengæld udtaget hele 3 spillere af ypperste kvalitet til højre backen. Line Jørgensen, Louise Burgaard og unge Mette Tranborg som har overhalet de to rutinerede landsholdsspillere i kampen om startpladsen på højre back. Med sine 192 cm og hendes meget flotte præstationer i landsholdstrøjen er hun mere end berettiget til at starte, men hvis hun ikke skulle ramme dagen i en af de mange foranstående kampe, er det ikke et problem for Klavs Bruun Jørgensen. Han råder over flere store stjerner der appellerer til startpladsen. Line Jørgensen har stor rutine og hele 134 landsholds kampe på ryggraden. Louise Burgaard har en fanden i voldskhed ud over det sædvanlige, og så viste hun i søndags med en fin detalje at hun også kan spille højrefløj. Faktisk må man sige at Klavs Bruun Jørgensen har lidt et luksusproblem på lige netop denne position.

På stregen ser det lidt mere specielt ud. Der er 2 debutanter på stregpositionen, nemlig søskendeparret Rikke og Sarah Iversen. Begge er gode håndboldspillere, men der skal ikke være nogen tvivl om at Katrine Heindahl kommer til at dominere minutterne på positionen. Hun er lige et niveau bedre og mere rutineret end søskendeparret. Klavs Bruun Jørgensen håber også stadigvæk at Stine Bodholt kan nå at blive klar, da det ville være en kæmpe forstærkning for hele holdet, men det er stadig i det uvisse om hun bliver klar her et par dage før VM-start.

Lotte Grigel, Kristina ”Mulle” Kristiansen og Kristina Jørgensen er alle tre jokere og vil højst sandsynligt ikke blive en af de afgørende kræfter for holdet. Vi ved at de har store kvaliteter på håndboldbanen, men hvis det fungerer godt uden dem er Klavs Bruun Jørgensen iskold. Kristina ”Mulle” Kristiansen og Lotte Grigel er begge garvede landsholdsspillere, men ingen af dem har fundet ud af at få spillet til at fungere under Klavs Bruun Jørgensen. Det skal dog siges at begge er mere end kvalificeret til at være iblandt de heldige 16, begge har over 100 kampe i den rød hvide landsholdstrøje og er begge bærende kræfter på deres egne hold. Kristina Jørgensen er som den yngste spiller udtaget til det danske landshold. Hun er født den 17/1/98. Det vil sige at hun er 19 år gammel. De yngre spillere har en tendens til at præstere uimponeret, så hun kunne blive en spænende joker.

Så har vi Stine Jørgensen og Line Haugsted. Stine er den største stjerne på dette hold. Hvis Danmark skal være relevante til VM så skal Stine Jørgensen præstere. Hun er den offensive strateg, som kan afgøre kampe. Hun kommer til at danne startende bagkæde sammen med Line Haugsted. Line Haugsted kommer sammen med Katrine Heindahl til at stabilisere det danske centrale forsvar. I træningskampene har de set utrolig solide ud. Hvilket er utroligt positivt taget i betrækning af hvor længe de har stået sammen i midten. Line Haugsted bringer også andre kompetencer til holdet end kun forsvar. Hun har noget af et skud fra distancen, men vi må være ærlige og sige at vi mangler Anne Mette Hansen. Hun ville have tilført en energi til holdet, som man næsten kan vinde kampe på. Udover det så er Anne Mette Hansen på vej til at blive en verdensklasse spiller, så selvfølgelig er Klavs Bruun Jørgensen ærgerlig over at hun ikke nåede at blive klar.

Klavs Bruun Jørgensen har sat et mål om at nå 1/8 finalerne, hvilket ville være en skuffelse hvis vi ikke nåede længere end det. Alt i alt står vi stærkt, men der er et par spørgsmålstegn. Hvordan kommer det til at fungere med kun en udtaget højrefløj? Hvordan kommer det til at fungere uden de to startere Anne Mette Hansen og Stine Bodholt? Er guldet indenfor rækkevidde alligevel? Det vil de næste uger give smagsprøver på. Verdensmesterskabet starter den 1. december og slutter efter der er afviklet 88 kampe den 17. december 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *