Af Jacob Mohr

Lad mig sige det som det er: gamle mænd skal indse, hvornår det er tid til at gå af som præsident eller diktator af et land. Ikke at det i sig selv er et problem, at ældre mænd styrer et land. Tværtimod så mener jeg, at deres lange liv kun medbringer sunde erfaringer, som jo lige præcis gør dem velegnede til at lede.

Et fantastisk eksempel på dette er Nelson Mandela, der i en alder af 75 blev præsident for Sydafrika. Hvad skiller ham ud er dog, at han modsat fx Robert Mugabe, som først for nyligt blev afsat efter 37 år som præsident for Zimbabwe, selv efter 5 år afstod præsidentposten. Derudover skal det selvfølgelig nævnes, at de to på ingen måde mindede om hinanden i forhold til deres måde at styre på, og det er ikke uden grund, at Mugabes Zimbabwe blev mødt med international fordømmelse. Man kunne spørge sig selv, hvorfor det skal tage 37 år og et militær indgreb at afsætte en gammel mand, som for længst burde have indset, at han ikke hørte til på præsidentposten?

På den anden side er han langt fra et enestående eksempel på en diktatorisk leder, som ikke møder nok modstand, og derfor bliver på magten meget længere, end han egentlig burde. Mon ikke det var på tide, at de gik på pension?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *