Undersøgelser viser at en stor del studerende føler sig stressede af jagten efter toppræsentationer

Nicklas Kiær, 30. November 2017

Børn i alderen af 14 og opefter bliver i stigende grad stressede af valget af uddannelse i deres fremtid, mange unge mener, de er nødt til at have en plan for fremtiden.

»Det er alarmerende at så mange studerende trives dårligt i deres studiemiljø, og føler sig utrygge« Hører vi fra Theis Simonsen. Som er formand for DJØF-Studerende. I en undersøgelse lavet af DJØF-studerende ser man at hele 72% af studerende er psykisk stressede efter jagt af toppræsentationer i stor del i eksamen. Også ensomhed er på vej op ad bakke med 18% af studerende der vælger muligheden ”meget enig” eller ”enig” til om de følte sig ensomme på deres studiested.

 

Især på Roskilde Universitetscenter (RUC) er der et problem med ensomhed i studielivet.

En kæmpe del af de studerende trives dårligt på universitetet med 63% af eleverne.

Hanne Leth Andersen (prorektor på RUC) siger at hun ved besked, og holder det i omtanke til næste beslutninger for universitetet. Dog mener hun også at det er et problem som har været stående for længe, og et de har givet for lidt opmærksomhed eftersom det påvirker universitetets billede.

Studenterrådsformand Toke Høiland-Jørgensen mener at grunden til det stigende stress niveau skyldes et generelt dårligt studiemiljø, med manglende lokaler, for få undervisningstimer og en kantine der lukker allerede kl. 15:30. Han mener dog også at manglende rammer og regler givet fra universitetets side spiller en stor rolle i at mange studerende dropper ud inden de får gennemført studiet.

 

Denne stress i skolelivet kan ses selv helt nede i 8. klasse, hvor eleverne føler sig stressede overfor deres fremtid, i form af hvilken uddannelse de vil vælge og endda have en hel plan for deres liv. De føler at det er nødvendigt at have hele deres uddannelse planlagt.

«Det er et problem politikerne ikke tænker nok over«

hører vi fra en elev på Nærum Gymnasium (NAG.)

 

Uddannelsesminister Morten Østergaard skriver på Facebook

»Når tre ud af fire DJØF-studerende siger, at de er stressede eller ensomme, så må der være gået inflation i begreberne. Det skal være hårdt at gå på universitetet, og jeg vil opfordre de studerende til at tage sig selv lidt i nakken og også selv tage ansvar for deres uddannelse«

Han mener at begreberne ensomhed og stress har ændret deres betydning for de studerende der er med at gøre. Han fortæller dog også at de studerende har resurserne til at finde den hjælp de har brug for. Til sidst tilføjer han at han vil undersøge problemet, hvis det har en sammenhæng med frygt for kvaliteten af uddannelsen. Som studerende vender mange sig indad for at fokusere på det faglige, hvilket får dem til at føle sig alene mener Palle Rasmussen som er som er professor i uddannelsesvidenskab i Århus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *